Zdroj: FB: Recepty a návody na pečení cukrovinek
Skořicoví šneci
Skořicoví šneci jsou klasickým dezertem ze Skandinávské kuchyně, který si ale oblíbili lidé po celém světě. Kombinace droždí, skořice a cukru je naprosto neodolatelná.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 1 bal sušených droždí
- 300 ml mléka
- 100 g masla
- 1 Lžíce skořice
- 100 g mletých ořechů
- vejce na potření
- špetka vanilkového cukru
- moučkový cukr
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Smíchejte v míse mouku, cukr, droždí a sůl.
V hrnečku zahřejeme mléko a rozpustíme v něm máslo. Pak ho přilijeme do misky s moukou a promícháme.
Těsto vypracujeme do hladka, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.
Když těsto zdvojnásobí objem, rozválíme ho na pomoučněném povrchu na obdélníkový plát.
Plát potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí, cukrem, ořechy a vanilkovým cukrem.
Z těsta sestřihneme pruhy a z nich utvoříme šnečky.
Položíme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
Necháme ještě asi 20 minut kynout, poté je pečeme asi 15 minut na 180 stupňů.
Pečené šnečky posypeme moučkovým cukrem.