INZERCE
Zdroj: Saminaleo from Getty Images
Skopová kýta pečená v alobalu
Jemná pečená skopová kýta v alobalu.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kus Celá skopová kýta
- 2 větvičky Rozmarýn
- 4 stroužky Česnek
- 2 lžíce Olivový olej
- Sůl a černý pepř na dochucení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 160 °C. Omyjte a osušte skopovou kýtu a posypte ji pepřem a solí.
2. Krok
Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rozmarýn opláchněte a otrhejte jehličky. Poté maso nakrájejte na jemné plátky a česnek a rozmarýn do něj napěchujte.
3. Krok
Stehno potřete olivovým olejem a zabalte do fólie.
4. Krok
Stehno zabalené do alobalu vložte do trouby a pečte přibližně 1,5 hodiny. Po uplynutí této doby opatrně odstraňte alobal a nechte maso v troubě dalších 20 minut.