INZERCE

Zdroj: margouillat photos from Canva

Silný hovězí vývar

Vývar hovězí je základním receptem v české kuchyni, který je nejen skvělým základem pro další polévky a omáčky, ale také úžasnou léčivou potravinou na nachlazení, nevolnost, nebo jen k posílení organismu. Tento recept je jednoduchý, avšak výsledná chuť je velmi bohatá a výborná.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězí kosti Přidáno do
  • 150 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer petržel) Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • několik celých nových koření a bobkové listy Přidáno do
  • 3 l vody Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Kosti dáme do velkého hrnce a přidáme studenou vodu.

2. Krok

Přivedeme k varu a šum z oberství sbíráme sítovou naběračkou.

3. Krok

Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, celou cibuli a stroužky česneku.

4. Krok

Osolíme, opepříme a přidáme koření.

5. Krok

Vše necháme v mírném varu cca 3 hodiny.

6. Krok

Hovězí kosti a zeleninu po uvaření vyjmeme a vývar přecedíme přes jemné síto.

7. Krok

Pokud je to nutné, vývar ještě kořeníme a je hotový k podávání.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty