INZERCE
Zdroj: margouillat photos from Canva
Silný hovězí vývar
Vývar hovězí je základním receptem v české kuchyni, který je nejen skvělým základem pro další polévky a omáčky, ale také úžasnou léčivou potravinou na nachlazení, nevolnost, nebo jen k posílení organismu. Tento recept je jednoduchý, avšak výsledná chuť je velmi bohatá a výborná.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg hovězí kosti
- 150 g očištěné kořenové zeleniny (mrkev, celer petržel)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- několik celých nových koření a bobkové listy
- 3 l vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Kosti dáme do velkého hrnce a přidáme studenou vodu.
2. Krok
Přivedeme k varu a šum z oberství sbíráme sítovou naběračkou.
3. Krok
Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, celou cibuli a stroužky česneku.
4. Krok
Osolíme, opepříme a přidáme koření.
5. Krok
Vše necháme v mírném varu cca 3 hodiny.
6. Krok
Hovězí kosti a zeleninu po uvaření vyjmeme a vývar přecedíme přes jemné síto.
7. Krok
Pokud je to nutné, vývar ještě kořeníme a je hotový k podávání.