INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/qORRy9kID0EpxZnGfA4L/0db59a586cc20f75896045a5020813.jpeg)
Segedínský guláš
Pokrmy s kysaným zelím jsou velmi oblíbené, proto bychom měli vyzkoušet připravit i pravý segedínský guláš.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1⁄2 kg Kysané zelí
- 1 ks cibule
- 1 strouček česnek
- 60 dkg Vepřová plec
- 1 zakysaná smetana
- Sůl
- Mleté černé koření
- 1 čl kmín
- bobkový list
- 2 čl Mletá červená paprika
- 1 pl olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Větší hrnec si rozpalte s olejem, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmažíme. Přidáme na kostky nakrájené vepřové plece. Maso zatáhneme, když je hnědé přidáme koření, sůl, majoránku, mletou červenou papriku a bobkový list.
2. Krok
Maso podlijeme vodou a dusíme do měkka. K dusenému masu přidáme opláchnuté a na menší kousky pokrájené kyselé zelí. Společně dusíme alespoň 10 minut.
3. Krok
Na závěr si jen dochutíme segedínský guláš s kyselou smetanou. Případně přisolíme podle chuti. Nejlepší chutná s knedlíkem.