Zdroj: Pixabay
Sashimi sushi z filé japonského chňapala
Vychutnejte si kousek japonské kulinářské kultury s tímto receptem na Snapper Sashimi. Při přípravě tohoto pokrmu se používají co nejčerstvější filety z chňapavce, které vyniknou svou rozplývavou strukturou a chutí. V kombinaci s pikantní sójovou omáčkou a pikantním wasabi může být tento jednoduchý, ale vynikající pokrm dokonalým předkrmem nebo součástí domácích večerů se sushi.
Ingredience
- 3 uncí čerstvý filet z chňapala
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- Kapka pasty wasabi
- 1 čerstvě nakrájený citron, na ozdobu
- Čerstvé listy shiso, na ozdobu
- Čerstvé listy shiso, na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve očistěte a vyfiletujte karase. Dbejte na to, aby byly zcela odstraněny všechny rybí kosti.
Rybu nakrájejte na tenké plátky o tloušťce asi 2 mm.
Plátky sashimi úhledně naaranžujte na servírovací mísu.
Ozdobte ho plátkem citronu a čerstvými lístky Shiso.
Připravte si malou misku sójové omáčky a malou porci pasty wasabi.
Snapper Sashimi je připraven k podávání. Namočte plátek sashimi do sójové omáčky, přidejte trochu wasabi a pochutnejte si!