INZERCE

Zdroj: Pixabay

Sashimi sushi z filé japonského chňapala

Vychutnejte si kousek japonské kulinářské kultury s tímto receptem na Snapper Sashimi. Při přípravě tohoto pokrmu se používají co nejčerstvější filety z chňapavce, které vyniknou svou rozplývavou strukturou a chutí. V kombinaci s pikantní sójovou omáčkou a pikantním wasabi může být tento jednoduchý, ale vynikající pokrm dokonalým předkrmem nebo součástí domácích večerů se sushi.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 3 uncí čerstvý filet z chňapala Přidáno do
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • Kapka pasty wasabi Přidáno do
  • 1 čerstvě nakrájený citron, na ozdobu Přidáno do
  • Čerstvé listy shiso, na ozdobu Přidáno do
  • Čerstvé listy shiso, na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve očistěte a vyfiletujte karase. Dbejte na to, aby byly zcela odstraněny všechny rybí kosti.

2. Krok

Rybu nakrájejte na tenké plátky o tloušťce asi 2 mm.

3. Krok

Plátky sashimi úhledně naaranžujte na servírovací mísu.

4. Krok

Ozdobte ho plátkem citronu a čerstvými lístky Shiso.

5. Krok

Připravte si malou misku sójové omáčky a malou porci pasty wasabi.

6. Krok

Snapper Sashimi je připraven k podávání. Namočte plátek sashimi do sójové omáčky, přidejte trochu wasabi a pochutnejte si!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2769 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1363 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty