INZERCE

Zdroj: Pixabay

Sashimi sushi z filé japonského chňapala

Vychutnejte si kousek japonské kulinářské kultury s tímto receptem na Snapper Sashimi. Při přípravě tohoto pokrmu se používají co nejčerstvější filety z chňapavce, které vyniknou svou rozplývavou strukturou a chutí. V kombinaci s pikantní sójovou omáčkou a pikantním wasabi může být tento jednoduchý, ale vynikající pokrm dokonalým předkrmem nebo součástí domácích večerů se sushi.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 3 uncí čerstvý filet z chňapala Přidáno do
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • Kapka pasty wasabi Přidáno do
  • 1 čerstvě nakrájený citron, na ozdobu Přidáno do
  • Čerstvé listy shiso, na ozdobu Přidáno do
  • Čerstvé listy shiso, na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve očistěte a vyfiletujte karase. Dbejte na to, aby byly zcela odstraněny všechny rybí kosti.

2. Krok

Rybu nakrájejte na tenké plátky o tloušťce asi 2 mm.

3. Krok

Plátky sashimi úhledně naaranžujte na servírovací mísu.

4. Krok

Ozdobte ho plátkem citronu a čerstvými lístky Shiso.

5. Krok

Připravte si malou misku sójové omáčky a malou porci pasty wasabi.

6. Krok

Snapper Sashimi je připraven k podávání. Namočte plátek sashimi do sójové omáčky, přidejte trochu wasabi a pochutnejte si!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty