Zdroj: Freepik
Salátový dresink s citronovou dijonskou hořčicí
Naše pikantní citronovo-hořčičná zálivka je osvěžující a snadno připravitelný dresink, který vylepší každý zeleninový salát nebo grilované maso. Tato domácí zálivka kombinuje pikantní chuť čerstvých citronů s pikantní dijonskou hořčicí, která je dokonale vyvážená sladkostí medu. Neobsahuje žádné konzervační látky ani umělé přísady, je lehká, zdravá a naprosto vynikající.
Ingredience
- Šťáva z jednoho velkého citronu
- 1⁄2 šálek extra panenského olivového oleje
- 2 pl Dijonská hořčice
- 2 lžíce Med
- 1 stroužek česnek, mletý
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve vymačkejte šťávu z citronu do malé misky.
Do misky s citronovou šťávou přidejte dijonskou hořčici, med a prolisovaný česnek.
Za stálého šlehání pomalu přilévejte extra panenský olivový olej. Tím se zálivka emulguje a získá hladkou a hustou konzistenci.
Nakonec je podle chuti osolte a opepřete. Znovu prošlehejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
Citronovo-hořčičná zálivka je připravena! Pokapejte jím své oblíbené saláty, zeleninu nebo grilované maso a pochutnejte si!