Zdroj: Pixabay
Salát z čínského zelí Wombok Stir Fry
Snadný, rychlý a přitom neuvěřitelně chutný Wombok Stir Fry je fantastické rostlinné jídlo s asijským nádechem. Tento smažený pokrm, který se připravuje z Womboku, známého také jako čínské zelí, různých druhů čerstvé zeleniny a bohaté pikantní omáčky, slouží jako perfektní hlavní jídlo k bezmasé večeři nebo jako zdravá příloha. Je zdravé, plné živin a úžasných chutí, které si každý zamiluje.
Ingredience
- 1 Celý Wombok (čínské zelí), nakrájený na kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na plátky
- 2 Mrkev, nakrájená na plátky
- 1 šálek žampiony nakrájené na plátky
- 3 stroužky česnek, mletý
- 1 Cibule nakrájená na plátky
- 3 pl sójová omáčka
- 1 polévková lžíce sezamový olej
- 2 pl rostlinný olej
- 1 čajová lžička hnědý cukr
- sůl a pepř podle chuti
- Sezamová semínka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Začněte zahříváním rostlinného oleje na středním plameni ve velké pánvi wok nebo pánvi na smažení.
Přidejte česnek a cibuli a vařte, dokud cibule nezprůhlední.
Do pánve wok přidejte mrkev, papriku a houby. Smažte je asi 3-5 minut, dokud zelenina trochu nezměkne.
Do pánve wok přidejte nakrájený Wombok. Stále míchejte a vařte, dokud zelí nezačne vadnout.
V malé misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, hnědý cukr, sůl a pepř. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Touto směsí rovnoměrně přelijte zeleninu ve woku a několik minut míchejte, dokud se všechna zelenina rovnoměrně nepropeče.
Na mírném ohni vařte ještě 2-3 minuty.
Před podáváním posypte sezamovými semínky na ozdobu.
Vaše chutné a výživné smažené jídlo Wombok Stir Fry je nyní připraveno k přípravě.