Zdroj: Freepik
Salát z čerstvých rajčat s mozzarellou a rukolou
Tajemství tohoto jednoduchého a přitom lahodného pokrmu spočívá v čerstvosti surovin, proto je vybírejte s rozmyslem!
Ingredience
- 4 Velká zralá rajčata
- 2 šálky čerstvých listů rukoly
- 200 g čerstvého sýra mozzarella
- 1⁄4 šálek extra panenského olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Hrst čerstvých lístků bazalky
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve rajčata a rukolu důkladně omyjte. Je to důležité, protože se tím zbavíte nežádoucích zrnek nebo nečistot, zejména u rukoly. Nezapomeňte je osušit, abyste předešli rozmočení salátu.
Rajčata nakrájejte na stejnoměrná, středně silná kolečka. Krájení dokonale zralých rajčat je něco tak uspokojivého, že si chcete zachovat jejich šťavnatost!
Sýr mozzarella nakrájejte na tenké plátky. Chutný tip: Pokud se vám čerstvá mozzarella špatně krájí, vložte ji před krájením asi na 10 minut do mrazáku.
Do velké salátové mísy nejprve navrstvěte plátky rajčat, posypte je špetkou soli a pepře. Poté je obložte rukolou a kousky mozzarelly.
Poté si připravte dresink. Stačí našlehat olivový olej, šťávu z jednoho citronu, špetku soli a pepře. A teď jedna osvědčená rada: před přidáním do salátu zálivku vždy ochutnejte, abyste se ujistili, že je tak akorát.
Salát rovnoměrně pokapejte zálivkou a ozdobte lístky čerstvé bazalky, abyste získali fantastickou vůni.
Podávejte ihned, protože tento salát si nejlépe vychutnáte čerstvý. Dobrou chuť!