Zdroj: Pretti from Getty Images
Salát s kuřecím masem a ananasem
Tento salát jsem objevila na jedné z mých prázdninových cest, kdy mi šéfkuchař ukázal svůj oblíbený způsob, jak spojit klasickou polskou kuchyni s tropickými chutěmi.
Ingredience
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 může Nakrájený ananas
- 1 může Sweetcorn
- 1 ks červená cibule
- 2 lžíce Majonéza
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsa nejprve uvařte. Do vroucí vody vždy přidávám trochu soli a pepře, aby maso získalo více chuti. Asi po 20 minutách by mělo být kuře hotové.
Mezitím nakrájejte ananas na menší kousky. Nezapomeňte, že konzervované ananasy jsou již poměrně měkké, proto s nimi manipulujte opatrně, aby se nerozpadly.
Když je kuře hotové, nechte ho vychladnout a nakrájejte ho na malé kousky.
Cibuli nakrájejte nadrobno a vhoďte ji na pánev, na kterou jste předtím nanesli trochu oleje. Smažte ji, dokud nezměkne a nezezlátne.
Do velké mísy přidejte nakrájené kuřecí maso, ananas, kukuřici a osmaženou cibuli. Přidejte majonézu, sůl a pepř podle chuti a všechny ingredience důkladně promíchejte.
Kuřecí salát s ananasem a kukuřicí lze podávat teplý i studený. Nejlépe však chutná po několika hodinách, kdy se všechny ingredience dobře spojí.