INZERCE
Zdroj: FB: vaření s Bárov a pečení v kuchyni
Sádlové bochánky
Chutné sádlové bochánky, které pečeme každý rok na Vánoce.
INZERCE
Ingredience
porce
25
- 120 g vepřové sádlo
- 150 g hladká mouka
- 100 g moučkový cukr
- 1 kus vanilkový cukr
- švestková povidla
- špetka soli
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Sádlo vyjměte z lednice předem, aby mělo pokojovou teplotu. Mouku a moučkový cukr prosejeme na vál nebo pracovní plochu.
2. Krok
Přidejte vanilkový cukr se špetkou soli.
3. Krok
Navrch dejte máslo a rukama vypracujte těsto. Vložte ho do sáčku a dejte na 2 hodiny do chladničky.
4. Krok
Plechy vyložíme pečicím papírem. Předehřejte troubu na 150 °C a dejte do ní páru, přičemž na dno nalijte asi 250 ml vody nebo do trouby vložte hrnec s vodou.
5. Krok
Z těsta vytvarujte malé kuličky, položte je na plech a do každé kuličky udělejte důlek.
6. Krok
Potřete je džemem a pečte 25 minut.
7. Krok
Nechte je mírně vychladnout na mřížce a lehce je posypte moučkovým cukrem podle chuti.