INZERCE

Zdroj: Freepik

Rychlý domácí džem z čerstvého manga

Tento osvěžující džem se skvěle hodí k namazání na toasty nebo sušenky, k zamíchání do jogurtu nebo k podávání se sýrem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 šálky Zralého manga (oloupaného a nadrobno nakrájeného) Přidáno do
  • 2 šálky bílého cukru Přidáno do
  • Šťáva z jednoho velkého citronu Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Pektinu (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Začněte výběrem nejzralejšího manga. Můj dlouholetý tip je, že ovoce na vrcholu zralosti poskytuje nejlepší chuť a strukturu pro džemy. Mango oloupejte, nakrájejte nadrobno a zbavte ho semínek.

2. Krok

Nakrájené mango vložte do velkého hlubokého hrnce a přisypte cukr. Zásadní je velikost hrnce; větší plocha umožňuje rychlejší odpařování tekutiny, což pomáhá rychlejšímu ztuhnutí džemu a zachování čerstvé chuti ovoce.

3. Krok

Smíchejte mango s cukrem a nechte asi 10 minut odstát. Během této doby cukr vytáhne z manga šťávu, která pomůže dodat džemu intenzivní mangovou chuť.

4. Krok

Zapněte střední teplotu a míchejte směs manga a cukru, dokud se cukr zcela nerozpustí.

5. Krok

Přidejte citronovou šťávu a zvyšte teplotu, abyste směs přivedli k varu. Citronová šťáva je kromě příjemné chuti také přírodním zdrojem pektinu, který pomůže džemu ztuhnout.

6. Krok

Pokud máte rádi hladší strukturu džemu, můžete použít ponorný mixér. Dužinu manga můžete také rozmačkat šťouchadlem. Já dávám přednost kouskům v džemu, protože mu dodávají skutečný domácí dojem.

7. Krok

Nepovinný krok: pokud vám džem po přibližně 30 minutách varu neztuhne, můžete do něj vmíchat pektin. Ten pomůže džem zahustit. Nezapomeňte v této fázi neustále míchat, aby se džem na dně nepřipálil.

8. Krok

Chcete-li vyzkoušet, zda je džem ztuhlý, dejte trochu na studený talířek a vložte ho do lednice. Pokud po 5 minutách ztuhne a neteče, je džem hotový. Pokud ne, vařte ještě dalších 5-10 minut a vyzkoušejte znovu.

9. Krok

Po dokončení přelijte džem do sterilizovaných sklenic, dokud je ještě horký, a nechte nahoře asi 1,5 cm místa. Sklenice pevně uzavřete a nechte je vychladnout při pokojové teplotě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty