Zdroj: Canva
Rizoto s kuřecím masem
Je čas připravit si lahodné a snadné kuřecí rizoto, které si zamiluje celá rodina! Navíc je dostatečně jednoduché, aby ho snadno zvládl každý kuchař - od začátečníků až po zkušené šéfkuchaře. Pusťte se do vaření!
Ingredience
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 1 šálku rýže
- 3 šálky kuřecího vývaru nebo bujónu
- šálku bílého vína
- 1 šálek vařeného kuřecího masa
- rozdrobeného nebo nakrájeného na malé kostičky
- šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 2 Lžíce máslo
Nejnovější letáky
Postup
Rozehřejte olivový olej ve velké pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a smažte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte rýži a vařte další 2 minuty, dokud se lehce neosmaží.
Začněte přidávat vývar po naběračkách a po každém přidání průběžně míchejte, dokud se nevstřebá většina tekutiny, a teprve pak přidávejte další. Pokud používáte víno, přidejte ho, až když zbývá asi 1/3 vývaru.
Po přidání veškerého vývaru pokračujte v míchání dalších asi 5 minut, dokud rýže nezměkne, ale stále zůstane al dente (měla by být lehce na skus).
Vmíchejte kuřecí maso a parmazán, dokud se nezačne prohřívat, a poté vmíchejte máslo, dokud se nerozpustí a nespojí.
Podávejte teplé a podle potřeby posypané dalším parmazánem.