INZERCE
Řízky z patizonu
Pokud vám patizon připadá jako zelenina, kterou je těžké zařadit do receptu, vyzkoušejte jej jako hlavní složku pro řízky. Patizon recept řízky vám dokážou připravit nejen lahodné vegetariánské jídlo, ale také zajímavou předkrm, kterou ocení i milovníci masa.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 středně velké patizony
- 2 vejce
- 120 g hladké mouky
- 150 g strouhanky
- sůl a pepř podle chuti
- Rostlinný olej pro smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Patizony omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.
2. Krok
Použitím dvou mís naneseme na patizony mouku, vejce a strouhanku. Nejprve je důkladně obalíme v mouce, poté ponoříme do rozšlehaných vajec a nakonec přendáme na strouhanku.
3. Krok
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a řízky z obou stran smažíme do zlatova.
4. Krok
Hotové řízky přeneseme na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku.
5. Krok
Podáváme horké, ideálně se zeleninovým salátem. Patizon řízky jsou na světě!