INZERCE

Řízky z patizonu

Pokud vám patizon připadá jako zelenina, kterou je těžké zařadit do receptu, vyzkoušejte jej jako hlavní složku pro řízky. Patizon recept řízky vám dokážou připravit nejen lahodné vegetariánské jídlo, ale také zajímavou předkrm, kterou ocení i milovníci masa.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 středně velké patizony Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 120 g hladké mouky Přidáno do
  • 150 g strouhanky Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Rostlinný olej pro smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Patizony omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.

2. Krok

Použitím dvou mís naneseme na patizony mouku, vejce a strouhanku. Nejprve je důkladně obalíme v mouce, poté ponoříme do rozšlehaných vajec a nakonec přendáme na strouhanku.

3. Krok

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a řízky z obou stran smažíme do zlatova.

4. Krok

Hotové řízky přeneseme na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku.

5. Krok

Podáváme horké, ideálně se zeleninovým salátem. Patizon řízky jsou na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty