INZERCE

Zdroj: Racool_studio - Freepik

Recept na zapečený vaječný flan s kondenzovaným mlékem

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 plechovky Kondenzované mléko Přidáno do
  • 5 Vejce Přidáno do
  • 1 šálek mléka Přidáno do
  • 1 hrnek granulovaného cukru Přidáno do
  • 12 hrnek vody Přidáno do
  • 1 cdta Vanilka Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začněte předehřátím trouby na 180 C.

2. Krok

Karamel připravíte tak, že na pánvi na středním ohni zahříváte cukr s vodou, dokud se zcela nerozpustí a nezíská zlatavou barvu. Tento krok je pro úspěch vašeho flanelu zásadní, protože pokud ho připálíte, může mít celý dezert hořkou chuť.

3. Krok

Rychle nalijte karamel na dno formy na flanel a vířivě ho rozetřete, aby zcela pokryl dno. Karamel rychle ztuhne.

4. Krok

Poté ve velké míse rozšlehejte vejce s kondenzovaným mlékem, mlékem a vanilkou, dokud se dobře nespojí.

5. Krok

Poté směs nalijte na karamel ve formě a dbejte na to, abyste ji nalili rovnoměrně, aby nevznikaly vzduchové bubliny.

6. Krok

Poté formu položte na větší plech a naplňte ji do poloviny horkou vodou, čímž vytvoříte bain-marie, která je nezbytná k tomu, aby měl flan krémovou strukturu, kterou všichni milují.

7. Krok

Pečte 1 hodinu, dokud není na dotek pevný.

8. Krok

Před vyklopením nechte flan vychladnout a poté můžete začít podávat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Rýže

175 recepty

Dýně

50 recepty

Sušenky

20 recepty

V páře

213 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Saláty

265 recepty

Oběd

2782 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty