INZERCE

Zdroj: Racool_studio - Freepik

Recept na zapečený vaječný flan s kondenzovaným mlékem

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 plechovky Kondenzované mléko Přidáno do
  • 5 Vejce Přidáno do
  • 1 šálek mléka Přidáno do
  • 1 hrnek granulovaného cukru Přidáno do
  • 12 hrnek vody Přidáno do
  • 1 cdta Vanilka Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začněte předehřátím trouby na 180 C.

2. Krok

Karamel připravíte tak, že na pánvi na středním ohni zahříváte cukr s vodou, dokud se zcela nerozpustí a nezíská zlatavou barvu. Tento krok je pro úspěch vašeho flanelu zásadní, protože pokud ho připálíte, může mít celý dezert hořkou chuť.

3. Krok

Rychle nalijte karamel na dno formy na flanel a vířivě ho rozetřete, aby zcela pokryl dno. Karamel rychle ztuhne.

4. Krok

Poté ve velké míse rozšlehejte vejce s kondenzovaným mlékem, mlékem a vanilkou, dokud se dobře nespojí.

5. Krok

Poté směs nalijte na karamel ve formě a dbejte na to, abyste ji nalili rovnoměrně, aby nevznikaly vzduchové bubliny.

6. Krok

Poté formu položte na větší plech a naplňte ji do poloviny horkou vodou, čímž vytvoříte bain-marie, která je nezbytná k tomu, aby měl flan krémovou strukturu, kterou všichni milují.

7. Krok

Pečte 1 hodinu, dokud není na dotek pevný.

8. Krok

Před vyklopením nechte flan vychladnout a poté můžete začít podávat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty