Zdroj: Racool_studio - Freepik
Recept na zapečený vaječný flan s kondenzovaným mlékem
Ingredience
- 1 plechovky Kondenzované mléko
- 5 Vejce
- 1 šálek mléka
- 1 hrnek granulovaného cukru
- 1⁄2 hrnek vody
- 1 cdta Vanilka
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 180 C.
Karamel připravíte tak, že na pánvi na středním ohni zahříváte cukr s vodou, dokud se zcela nerozpustí a nezíská zlatavou barvu. Tento krok je pro úspěch vašeho flanelu zásadní, protože pokud ho připálíte, může mít celý dezert hořkou chuť.
Rychle nalijte karamel na dno formy na flanel a vířivě ho rozetřete, aby zcela pokryl dno. Karamel rychle ztuhne.
Poté ve velké míse rozšlehejte vejce s kondenzovaným mlékem, mlékem a vanilkou, dokud se dobře nespojí.
Poté směs nalijte na karamel ve formě a dbejte na to, abyste ji nalili rovnoměrně, aby nevznikaly vzduchové bubliny.
Poté formu položte na větší plech a naplňte ji do poloviny horkou vodou, čímž vytvoříte bain-marie, která je nezbytná k tomu, aby měl flan krémovou strukturu, kterou všichni milují.
Pečte 1 hodinu, dokud není na dotek pevný.
Před vyklopením nechte flan vychladnout a poté můžete začít podávat.