Zdroj: karamba70 via iStockPhotos
Recept na "vánoční cukroví"
Tento recept na vánoční cukroví je pro mou rodinu během svátků naprostou nezbytností. Zdokonalení těchto dobrot vyžaduje trochu cviku a hodně lásky. Ale jakmile jednou zažijete tu nebeskou vůni, která naplní váš domov, zatímco se tyto dobroty pečou v troubě, budete se k tomuto receptu rok co rok s radostí vracet.
Ingredience
- 225 g Máslo, měkké
- 200 g Bílý cukr
- 2 Vejce
- 1 Čajová lžička vanilková esence
- 375 g Univerzální mouka
- 1 Čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 Čajová lžička sůl
- 150 g Moučkový cukr na poprášení
Nejnovější letáky
Postup
Pečení vánočního cukroví začněte šleháním změklého másla a bílého cukru ve velké míse, dokud nejsou pěkně nadýchané. Tento krok byste neměli vynechat, protože právě šlehání másla a cukru vede k vytvoření měkkého a jemného cukroví.
Nyní postupně zašlehejte vejce. Před přidáním druhého vejce se ujistěte, že je první vejce zcela zapracováno. Nyní přidejte vanilku a vše dobře vyšlehejte.
Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Postupně přidávejte tyto suché přísady do máslové směsi. Míchejte jen tak dlouho, dokud už nebude vidět žádná mouka, abyste se vyhnuli tuhým sušenkám.
Pomocí naběračky na zmrzlinu nebo polévkové lžíce vytvarujte z těsta kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Dbejte na to, aby mezi sušenkami zůstal dostatečný prostor, aby se mohly během pečení zvětšit.
Sušenky pečte při 190 °C asi 8-10 minut, nebo dokud okraje lehce nezezlátnou. Uprostřed mohou být ještě trochu měkké, ale po vychladnutí ztuhnou.
Když vánoční cukroví vyndáte z trouby, nechte je několik minut vychladnout na plechu a pak je přendejte na chladicí mřížku. Po úplném vychladnutí vánoční cukroví bohatě poprašte moučkovým cukrem, aby vypadalo krásně zasněžené.