INZERCE
Zdroj: Unsplash - Paul Biñas
Recept na sýrové fondue, připravené doma, připravené doma
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 200 g sýra gruyère
- 200 g Sýru ementál
- 1 stroužek česneku
- 300 ml suchého bílého vína
- 2 čajové lžičky Kukuřičný škrob
- 3 cdas Kirsch
- mletý černý pepř
- muškátový oříšek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Nejprve potřete dno hrnce na fondue rozpůleným stroužkem česneku a stěny hrnce.
2. Krok
Poté nastrouhejte sýry gruyère a ementál a nakrájejte je na malé kousky.
3. Krok
Poté rozpusťte kukuřičnou mouku v kirschi a ujistěte se, že v ní nejsou žádné hrudky.
4. Krok
Poté pánev postavte na střední teplotu a přidejte bílé víno. Když je víno horké, ale ne vařící, přidejte postupně za stálého míchání sýr.
5. Krok
Když je sýr zcela roztavený, přidejte směs kirsch s kukuřičnou moukou. Pokračujte v míchání, dokud fondue nezhoustne a nezačne bublat.
6. Krok
Nakonec přidejte mletý černý pepř a muškátový oříšek.
7. Krok
Po přípravě se může ihned podávat jako předkrm, protože nejlepší chuť má ještě teplý.