Recept na strouhanou buchtu s jablky
Strouhaná buchta s tvarohem je oblíbeným dezertem mnohých domácností. Přidejte do ní strouhaná jablka a výsledná kombinace chutí vás příjemně překvapí. Je to skvělý způsob, jak zužitkovat sezónní ovoce a připravit něco skutečně speciálního pro své blízké.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 středně velká jablka
- 125 g masla
- 4 vejce
- Strouhanka na vysypání formy
- trochu másla na vymazání formy
- trocha moučkového cukru na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si pekáč - vymažte ho máslem a vysypte strouhankou.
Jablka oloupejte, nastrouhejte a promíchejte s trochou cukru.
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny a poté do něj po jednom přidejte vajíčka a důkladně promíchejte.
Do máslové směsi přisypte směs mouky a prášku do pečiva a promíchejte. Přidejte nastrouhaná jablka a opět dobře promíchejte.
Těsto přesuňte do připraveného pekáče a pečte zhruba 60 minut. Hotovou buchtu můžete posypat moučkovým cukrem.
Před podáváním nechte buchtu dostatečně vychladnout.