INZERCE

Zdroj: Pixabay: 5598375

Recept na pečený jablečný likér

Tento domácí pečený jablečný likér je hitem na každém večírku nebo skvělým dárkem na Vánoce. Nejenže je vždy vítán mezi mými přáteli a rodinou, ale dokonce jsem se setkala s nadšenými ohlasy na různých večírcích. S tímto receptem získáte nádherný zimní lektvar, který chutná po pečených jablkách, skořici a vanilce. Jeho příprava je jednodušší, než si myslíte, a vaše kuchyně bude božsky vonět!

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 3 velké Jablka, nejlépe Boskop nebo Braeburn Přidáno do
  • 500 ml vodka Přidáno do
  • 500 ml bílý rum Přidáno do
  • 200 g cukr Přidáno do
  • 2 vanilkové lusky Přidáno do
  • 3 Skořicové tyčinky Přidáno do
  • 5 Hřebíček Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Pro přípravu pečeného jablečného likéru jablka důkladně omyjte, nakrájejte na čtvrtky a odstraňte jádřince. Slupka není problém, zůstane na něm a dodá likéru krásnou barvu. Tip: Použijte ostrý nůž, abyste měli s jablky lehkou práci.

2. Krok

Kousky jablek vložte do velké zavařovací sklenice a přidejte cukr.

3. Krok

Vanilkové lusky podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z nich semínka. Přidejte je k jablkům spolu s vyškrábanými lusky, tyčinkami skořice a hřebíčkem.

4. Krok

Nyní přidejte vodku a rum. Tip: Zde se vyplatí investovat do dobré kvality, nakonec ji můžete ochutnat.

5. Krok

Sklenici uzavřete a silně protřepejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté sklenici postavte na teplé místo.

6. Krok

Prvních několik dní několikrát denně protřepávejte sklenici, dokud se cukr zcela nerozpustí.

7. Krok

Asi po týdnu (čím déle, tím intenzivnější chuť) by měl být pečený jablečný likér hotový. Přecedíme ho přes jemné plátno a nalijeme do sterilizovaných lahví.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty