Zdroj: Pixabay: 5598375
Recept na pečený jablečný likér
Tento domácí pečený jablečný likér je hitem na každém večírku nebo skvělým dárkem na Vánoce. Nejenže je vždy vítán mezi mými přáteli a rodinou, ale dokonce jsem se setkala s nadšenými ohlasy na různých večírcích. S tímto receptem získáte nádherný zimní lektvar, který chutná po pečených jablkách, skořici a vanilce. Jeho příprava je jednodušší, než si myslíte, a vaše kuchyně bude božsky vonět!
Ingredience
- 3 velké Jablka, nejlépe Boskop nebo Braeburn
- 500 ml vodka
- 500 ml bílý rum
- 200 g cukr
- 2 vanilkové lusky
- 3 Skořicové tyčinky
- 5 Hřebíček
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu pečeného jablečného likéru jablka důkladně omyjte, nakrájejte na čtvrtky a odstraňte jádřince. Slupka není problém, zůstane na něm a dodá likéru krásnou barvu. Tip: Použijte ostrý nůž, abyste měli s jablky lehkou práci.
Kousky jablek vložte do velké zavařovací sklenice a přidejte cukr.
Vanilkové lusky podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z nich semínka. Přidejte je k jablkům spolu s vyškrábanými lusky, tyčinkami skořice a hřebíčkem.
Nyní přidejte vodku a rum. Tip: Zde se vyplatí investovat do dobré kvality, nakonec ji můžete ochutnat.
Sklenici uzavřete a silně protřepejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté sklenici postavte na teplé místo.
Prvních několik dní několikrát denně protřepávejte sklenici, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Asi po týdnu (čím déle, tím intenzivnější chuť) by měl být pečený jablečný likér hotový. Přecedíme ho přes jemné plátno a nalijeme do sterilizovaných lahví.