Zdroj: MentalArt via Pixabay
Recept na jablečný tvarohový koláč
Vždycky jsem byla velkou milovnicí tvarohového a jablečného koláče. Když jsem tyto dva recepty spojila do jablečného cheesecaku, výsledek jsem si okamžitě zamilovala. Tento koláč je hitem na večírcích a rodinných setkáních. Sladká krémová náplň dokonale ladí s trpkou svěžestí jablek a křupavým piškotovým základem.
Ingredience
- 200 Gram máslové sušenky
- 100 Gram rozpuštěné máslo
- 2 větší jablka
- 600 g Změklý smetanový sýr
- 150 Gram cukr
- 3 Vejce
- 1 Čajová lžička citronová šťáva
- 200 Gram Zakysaná smetana
- 1 Čajová lžička vanilkový cukr
- 1 Štipka sůl
- 2 Tablespoon Mouka
Nejnovější letáky
Postup
Recept na jablečný tvarohový koláč připravíte tak, že máslové sušenky nejprve vložíte do sáčku do mrazničky a válečkem je rozdrtíte na jemnou drť. Přidejte rozpuštěné máslo a dobře prohněťte. Čím lépe se promísí, tím rovnoměrnější bude dortový základ.
Dortovou formu (o průměru 26 cm) vyložte pečicím papírem a rozprostřete na ni směs sušenek a másla a pevně ji přitlačte. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C a poté necháme vychladnout.
Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Pokropte je trochou citronové šťávy, abyste zabránili oxidaci.
Namočený smetanový sýr rozmixujte ručním mixérem s cukrem, vejci, citronovou šťávou, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidejte mouku a znovu dobře promíchejte.
Na vychladlý piškotový základ nalijte sýrovou směs a navrch položte plátky jablek. Pečte v troubě 60 minut. Poté nechte dobře vychladnout (nejlépe přes noc v lednici), aby byl koláč pěkně pevný.
Před podáváním můžete jablečný cheesecake posypat moučkovým cukrem. Osobně si myslím, že je to hezký, ale nepovinný detail navíc.