Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou
Tento výborný koláč s pikantní chutí můžete podávat i na rodinných oslavách!
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 100 g másla měkkého
- 80 g cukru
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 500 g rebarborových stonků oloupaných a nakrájených na menší kousky
- 250 g cottage sýr
- 1 vanilkový cukr
- 50 g másla studeného
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Přidejte měkké máslo, cukr a vejce. Všechny ingredience spojte a hněťte, dokud nezískáte hladké a pružné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout asi na 30 minut.
Mezitím připravte náplň. V hrnci smíchejte rebarboru, tvaroh, cukr, vanilkový cukr a vejce. Vařte na středním ohni za stálého míchání, dokud se rebarbora zcela nerozvaří a směs se zahustí. Odeberte z ohně a nechte vychladnout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte dortovou formu.
Vyndejte těsto z lednice a rozdělte ho na dvě části - jednu větší a jednu menší. Větší část těsta rozválejte na velikost formy a vyložte jí dno a okraje formy.
Na těsto v formě nalijte připravenou rebarborovou náplň a rovnoměrně ji rozetřete.
Drobenku připravíme tak, že studené máslo, mouku a cukr vložíme do mísy a prsty je sypkáme do drobenek.
Na vrchol koláče rovnoměrně posypte připravenou drobenkou.
Koláč dejte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 40-45 minut, nebo dokud není povrch krásně zlatohnědý.
Hotový rebarborový koláč nechte vychladnout