INZERCE

Zdroj: A_Lein from Getty Images

Rebarborový dort

Rebarborový koláč je moje oblíbená jarní a letní sladká pochoutka. Skvěle se hodí jako odpolední svačina nebo víkendový dezert a zamilují si ho všichni od dětí až po dospělé. Rebarbora dodává koláči specifickou kyselost, která se dokonale snoubí se sladkostí koláče. Pokud stejně jako já milujete rebarboru, pak je tento recept určen právě vám!

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 500 g Rebarbora Přidáno do
  • 200 g Cukr Přidáno do
  • 250 g mouky Přidáno do
  • 200 g Máslo Přidáno do
  • 4 ks Vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 čajová lžička Skořice Přidáno do
  • 1 čajová lžička Skořice Přidáno do
  • 1 balení Vanilkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky o průměru asi 1 cm.

2. Krok

V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a skořici. Do koláčů s ovocem ráda přidávám skořici, protože dodá koláči zvláštní chuť.

3. Krok

Poté rozpusťte máslo, ale dbejte na to, aby bylo pouze teplé, nikoliv horké. Přidejte do něj cukr a vanilkový cukr a poté postupně přidávejte vejce. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.

4. Krok

Nyní přidejte rebarboru do mísy s máslem a cukrem, promíchejte a poté pomalu přidávejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a celou dobu opatrně míchejte.

5. Krok

Takto připravené těsto nalijte do formy, jejíž dno jste předtím vyložili pečicím papírem. Můj tip: plech zevnitř postříkejte olejem nebo máslem - těsto půjde lépe dolů.

6. Krok

Vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu. Po upečení koláč vyjměte a nechte vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty