Zdroj: A_Lein from Getty Images
Rebarborový dort
Rebarborový koláč je moje oblíbená jarní a letní sladká pochoutka. Skvěle se hodí jako odpolední svačina nebo víkendový dezert a zamilují si ho všichni od dětí až po dospělé. Rebarbora dodává koláči specifickou kyselost, která se dokonale snoubí se sladkostí koláče. Pokud stejně jako já milujete rebarboru, pak je tento recept určen právě vám!
Ingredience
- 500 g Rebarbora
- 200 g Cukr
- 250 g mouky
- 200 g Máslo
- 4 ks Vejce
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 1 čajová lžička Skořice
- 1 čajová lžička Skořice
- 1 balení Vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky o průměru asi 1 cm.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a skořici. Do koláčů s ovocem ráda přidávám skořici, protože dodá koláči zvláštní chuť.
Poté rozpusťte máslo, ale dbejte na to, aby bylo pouze teplé, nikoliv horké. Přidejte do něj cukr a vanilkový cukr a poté postupně přidávejte vejce. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
Nyní přidejte rebarboru do mísy s máslem a cukrem, promíchejte a poté pomalu přidávejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a celou dobu opatrně míchejte.
Takto připravené těsto nalijte do formy, jejíž dno jste předtím vyložili pečicím papírem. Můj tip: plech zevnitř postříkejte olejem nebo máslem - těsto půjde lépe dolů.
Vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu. Po upečení koláč vyjměte a nechte vychladnout.