INZERCE

Rebarborová marmeláda

Rebarborová marmeláda je lahodný způsob, jak využít sezónního ovoce a připravit si sladký a aromatický džem

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg rebarborových stonků Přidáno do
  • 800 g cukru Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • 1 lžička vanilkový lusk nebo vanilkového extraktu Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve si připravte rebarborové stonky. Omyjte je pod tekoucí vodou a odstraňte všechny listy. Případně oloupejte větší stonky, které mohou mít tvrdou vnější vrstvu.

2. Krok

Nakrájejte rebarborové stonky na menší kousky, přibližně 1-2 cm dlouhé. Můžete je nakrájet na větší kusy, pokud preferujete větší kusy ovoce ve své marmeládě.

3. Krok

V hrnci smíchejte nakrájenou rebarboru, cukr a šťávu z citronu. Přidejte také vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt pro přidání vůně. Dobře promíchejte a nechte směs odpočívat po dobu 1-2 hodin, aby se rebarbora trochu nakysla.

4. Krok

Po uplynutí doby odpočinku dejte hrnec s rebarborou na střední oheň a začněte zahřívat směs. Vařte ji za stálého míchání, dokud se rebarbora nerozvaří a cukr se zcela rozpustí. To by mělo trvat přibližně 15-20 minut.

5. Krok

Jakmile je rebarbora rozvařená a cukr se rozpustil, snižte teplotu na střední nízkou a nechte směs vařit ještě dalších 30-40 minut. Marmeláda by měla zhoustnout a získat konzistenci marmelády. Občas zamíchejte, aby se zabránilo připálení.

6. Krok

Mezitím si připravte sklenice na marmeládu. Vyvařte je ve vařící vodě nebo použijte nové sterilizované sklenice.

7. Krok

Hotovou marmeládu přelijte do sterilizovaných sklenic, zavřete je a převrátte dnem vzhůru. To pomůže vytvořit lepší těsnění. Nechte sklenice v této poloze vychladnout.

8. Krok

Vaše rebarborová marmeláda je hotová! Můžete ji skladovat v chladničce a spotřebovat ji během několika týdnů.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty