Zdroj: Canva
Rajská omáčka s masovými koulemi
Připravte si skvělou rajskou omáčku. Rajská omáčka s masovými koulemi je oblíbeným pokrmem dětí i dospělých. Pojďme se na ni podívat.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- prolisovaný
- 2 vejce
- 1⁄4 hrnku strouhanky
- 1 lžička mletého kmínu
- 3 lžička soli
- 3 lžičky pepře
- 2 Lžíce jemně nasekané petrželky
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku
- prolisované
- 1⁄4 hrnku červeného vína
- 800 g rajčatového pyré
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 2 Lžíce čerstvě nasekané petrželky
Nejnovější letáky
Postup
Prvně v míse smíchejte mleté hovězí maso, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, kmín, sůl, pepř a petrželku.
Vypracujte masové koule o velikosti pingpongových míčků.
Rozehřejte olivový olej v hrnci na středním ohni.
Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek a míchejte, dokud cibule pěkně nezměkne.
Přidejte červené víno a nechte ho vařit, dokud se nezredukuje na polovinu.
Přidejte rajčatové pyré, sušený oregano, bazalku a sůl a pepř podle chuti. Nechte omáčku vařit na středním ohni asi 10-15 minut, dokud se nezahustí.
Přidejte masové koule do omáčky a vařte asi 15-20 minut, dokud nejsou koule dokonale propečené.
Podávejte s vařeným těstovinami nebo rýží a posypte čerstvě nasekanou petrželkou.
A máte hotovo! Rychlá rajská omáčka je na světě.