Zdroj: Canva
Rajská omáčka s masovými koulemi
Rajská omáčka s hovězím je klasika a pochutná si na ní oporavdu každý. V tomto receptu si ukážeme, jak se dělá rajská omáčka s hovězím masem!
Ingredience
- 500 g mletého mäsa
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1⁄4 šálku strouhanky nebo suchého chleba
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl
- pepř
- olej
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 střední cibule
- 400 g strouhaných rajčat
- 1 lžička cukru
- čerstvá bazalka
Nejnovější letáky
Postup
Prvně v míse smíchejte mleté maso, jemně nasekanou cibuli, nasekaný česnek, vejce, strouhanku či namočený suchý chléb, sušený oregano, sůl a pepř.
Dobře všechno promíchejte, dokud nedostanete krásnou směs.
Získanou směs tvarujte do malých koulí, o velikosti jednoho až dvou soust.
Vytvořte zhruba 16-20 masových koulí.
Na pánvi zahřejte olej a opatrně smažte dané masové koule, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené hlavně zvenku.
Ujistěte se, že jsou koule dokonale propečené ze všech stran.
Mezitím si připravte rajskou omáčku.
Na jiné pánvi zahřejte olivový olej a osmažte jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nejsou zlatě hnědé a zároveň měkké.
Přidejte strouhaná rajčata, sušené oregano, cukr, sůl a také pepř.
Vařte omáčku na středním ohni, dokud se nezredukuje a nezhoustne, což by mělo trvat cca 10-15 minut.
Do hotové rajské omáčky přidejte smažené masové koule a vařte ještě asi 5 minut, aby se maso dobře prohřálo a nasálo chuť z omáčky.
Hotové masové koule v rajské omáčce podávejte s těstovinami, rýží či s bramborami.
Můžete je také ozdobit čerstvou nasekanou bazalkou.