Zdroj: NRedmond from Getty Images Signature
Rajčatová polévka z čerstvých rajčat
Chutná a osvěžující polévka, která je dokonalým svěžím obědem. Čerstvá rajčata, základ této polévky, dodávají vynikající a nezaměnitelnou chuť.
Ingredience
- 1 kg čerstvá rajčata
- 1 kus velká cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 pl olivový olej
- 1 lžíce cukr
- 1 kus bobkový list
- 1⁄2 lžíce mletý černý pepř
- 2 lžíce sůl
- 1 l Zeleninový vývar
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata opláchneme, nakrájíme na čtvrtiny a odstraníme středy. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli a česnek a opečeme, dokud nezačnou měnit barvu.
Přidáme rajčata, cukr, bobkový list, sůl a černý pepř. Mícháme, dokud se rajčata nerozpadnou a neuvolní šťávu.
Zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud nemáme připravený vývar, můžeme použít i vodu.
Polévku uvaříme do změknutí, asi 30 minut na mírném ohni.
Odstraňte bobkový list a polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
Polévku můžeme podávat samotnou, nebo ozdobit zeleninou, bylinkami nebo krutóny.