INZERCE

Zdroj: NRedmond from Getty Images Signature

Rajčatová polévka z čerstvých rajčat

Chutná a osvěžující polévka, která je dokonalým svěžím obědem. Čerstvá rajčata, základ této polévky, dodávají vynikající a nezaměnitelnou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg čerstvá rajčata Přidáno do
  • 1 kus velká cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 1 lžíce cukr Přidáno do
  • 1 kus bobkový list Přidáno do
  • 12 lžíce mletý černý pepř Přidáno do
  • 2 lžíce sůl Přidáno do
  • 1 l Zeleninový vývar Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Rajčata opláchneme, nakrájíme na čtvrtiny a odstraníme středy. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2. Krok

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli a česnek a opečeme, dokud nezačnou měnit barvu.

3. Krok

Přidáme rajčata, cukr, bobkový list, sůl a černý pepř. Mícháme, dokud se rajčata nerozpadnou a neuvolní šťávu.

4. Krok

Zalijeme zeleninovým vývarem. Pokud nemáme připravený vývar, můžeme použít i vodu.

5. Krok

Polévku uvaříme do změknutí, asi 30 minut na mírném ohni.

6. Krok

Odstraňte bobkový list a polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.

7. Krok

Polévku můžeme podávat samotnou, nebo ozdobit zeleninou, bylinkami nebo krutóny.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty