INZERCE

Zdroj: Boarding1Now from Getty Images

Rajčatová polévka z čerstvých rajčat

Chutná a svěží rajčatová polévka připravená z čerstvých rajčat. Tato polévka je plná vitamínů a je ideální na letní obědy.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Polévka

  • 1 kg čerstvé rajčata Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 500 ml Zeleninový vývar Přidáno do
  • 1 ks bobkový list Přidáno do
  • 1 čl sušená bazalka Přidáno do
  • 12 čl Sůl Přidáno do
  • 12 čl mletý černý pepř Přidáno do

Podávání

  • 4 ks Listy čerstvé bazalky Přidáno do
  • 4 pl smetana na vaření Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme všechny suroviny. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.

2. Krok

Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte česnek a cibuli, dobře promíchejte a smažte, dokud nebude cibule skleněná.

3. Krok

Pak přidáme rajčata, zeleninový vývar, bobkový list, sušenou bazalku, sůl a koření. Přimíchejte, snižte teplotu a vařte asi 20 minut.

4. Krok

Když jsou rajčata měkká, odstraňte bobkový list a polévku rozmixujte.

5. Krok

Rozdělte polévku do mís, přidejte na vrch lžíci smetany a čerstvou bazalkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty