INZERCE
Zdroj: Boarding1Now from Getty Images
Rajčatová polévka z čerstvých rajčat
Chutná a svěží rajčatová polévka připravená z čerstvých rajčat. Tato polévka je plná vitamínů a je ideální na letní obědy.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Polévka
- 1 kg čerstvé rajčata
- 1 ks cibule
- 2 ks stroužky česneku
- 2 pl olivový olej
- 500 ml Zeleninový vývar
- 1 ks bobkový list
- 1 čl sušená bazalka
- 1⁄2 čl Sůl
- 1⁄2 čl mletý černý pepř
Podávání
- 4 ks Listy čerstvé bazalky
- 4 pl smetana na vaření
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Nejprve si připravíme všechny suroviny. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
2. Krok
Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte česnek a cibuli, dobře promíchejte a smažte, dokud nebude cibule skleněná.
3. Krok
Pak přidáme rajčata, zeleninový vývar, bobkový list, sušenou bazalku, sůl a koření. Přimíchejte, snižte teplotu a vařte asi 20 minut.
4. Krok
Když jsou rajčata měkká, odstraňte bobkový list a polévku rozmixujte.
5. Krok
Rozdělte polévku do mís, přidejte na vrch lžíci smetany a čerstvou bazalkou.