INZERCE

Zdroj: azurita by Adobe Stock

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 12 Cannelloni Přidáno do
  • 500 g Mleté maso (smíšené) Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Může rajčata Přidáno do
  • 2 Tablespoon rajčatové pyré Přidáno do
  • 500 ml mléko Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 50 g Mouka Přidáno do
  • 100 g Strouhaný sýr (parmezán nebo ementál) Přidáno do
  • Sůl, pepř Paprika a muškátový oříšek Přidáno do
  • 2 Tablespoon olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Recept na cannelloni začněte předehřátím trouby na 180 stupňů (ventilátor).

2. Krok

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do průsvitna. Pravidelně míchejte, aby se nic nepřipálilo. Přidejte mleté maso a smažte, dokud se nerozpadne.

3. Krok

Přidejte rajčata a rajčatový protlak a dochuťte solí, pepřem a paprikou. Vše dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 10 minut. Občas promíchejte, aby se omáčka nepřipálila.

4. Krok

Mezitím si připravte bešamelovou omáčku. V hrnci rozpusťte máslo a zapracujte do něj mouku. Pomalu přilévejte mléko a za stálého míchání přiveďte k varu. Dochuťte solí a muškátovým oříškem, případně použijte jiné koření podle chuti, například oregano nebo bazalku. Omáčku odstavte z plotny a nechte ji trochu vychladnout.

5. Krok

Cannelloni naplňte směsí mletého masa a rajčat. Obzvláště dobře se to daří pomocí čajové lžičky.

6. Krok

Zapékací misku pokryjte částí bešamelové omáčky, položte na ni naplněné cannelloni a zalijte je zbylou bešamelovou omáčkou. Povrch posypte strouhaným sýrem.

7. Krok

Originální italský nákyp cannelloni pečte v troubě 30-40 minut, dokud sýr není krásně zlatavý a křupavý. Podávejte rodině ještě horké!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty