Zdroj: azurita by Adobe Stock
Původní italské Cannelloni Casserole
Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.
Ingredience
- 12 Cannelloni
- 500 g Mleté maso (smíšené)
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Může rajčata
- 2 Tablespoon rajčatové pyré
- 500 ml mléko
- 50 g máslo
- 50 g Mouka
- 100 g Strouhaný sýr (parmezán nebo ementál)
- Sůl, pepř Paprika a muškátový oříšek
- 2 Tablespoon olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Recept na cannelloni začněte předehřátím trouby na 180 stupňů (ventilátor).
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do průsvitna. Pravidelně míchejte, aby se nic nepřipálilo. Přidejte mleté maso a smažte, dokud se nerozpadne.
Přidejte rajčata a rajčatový protlak a dochuťte solí, pepřem a paprikou. Vše dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 10 minut. Občas promíchejte, aby se omáčka nepřipálila.
Mezitím si připravte bešamelovou omáčku. V hrnci rozpusťte máslo a zapracujte do něj mouku. Pomalu přilévejte mléko a za stálého míchání přiveďte k varu. Dochuťte solí a muškátovým oříškem, případně použijte jiné koření podle chuti, například oregano nebo bazalku. Omáčku odstavte z plotny a nechte ji trochu vychladnout.
Cannelloni naplňte směsí mletého masa a rajčat. Obzvláště dobře se to daří pomocí čajové lžičky.
Zapékací misku pokryjte částí bešamelové omáčky, položte na ni naplněné cannelloni a zalijte je zbylou bešamelovou omáčkou. Povrch posypte strouhaným sýrem.
Originální italský nákyp cannelloni pečte v troubě 30-40 minut, dokud sýr není krásně zlatavý a křupavý. Podávejte rodině ještě horké!