Proteinové muffiny
Proteinové muffiny jsou zdravou alternativou klasických muffinů, které jsou obohaceny o vyšší obsah bílkovin, což je skvělé pro sportovce a ty, kdo se snaží zvýšit svůj příjem proteinů.
Ingredience
- půl hrnku arašídového másla
- půl hrnku javorového sirupu
- 1 hrnek kokosového oleje
- půl hrnku mandlového mléka
- 2 Lžíce lněného semínka
- 2 hrnky ovesných vloček
- půl hrnku hrubého proteinového prášku hrachu
- 1 lžička kypřicího prášku
- půl lžičky skořice
- půl lžičky soli
- půl hrnku hořkého kakaového prášku
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na cca 180 °C a připravte si muffinovou formu, kterou lehce vymažte olejem nebo vyložte papírovými košíčky.
V míse smíchejte arašídové máslo, javorový sirup, kokosový olej, mandlové mléko a rozmíchané lněné semínko.
Do misky přidejte ovesné vločky, proteinový prášek, kypřící prášek, skořici a sůl. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké konzistence.
Přidejte nakrájené hořké čokoládové kousky a opatrně je v těst rozprostřete.
Nalijte těsto do připravené muffinové formy a vložte do předehřáté trouby.
Pečte muffiny přibližně 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a upečené. Pro ověření můžete použít špejli – když vyndáte ze středu muffinu, musí zůstat čistá.
Nechte muffiny chvilku vychladnout ve formě, poté je přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout.