Zdroj: JernejaR for Pixabay
Příprava jednoduchých dýňových špaget
Jedním z mých nejoblíbenějších receptů v podzimním období jsou tyto chutné dýňové špagety. Kombinace sladké dýně a pikantního česneku je prostě neodolatelná. Dělala jsem je už desítkykrát a vždycky jsou hitem. Tento recept je ideální, když si chcete připravit rychlý a chutný pokrm.
Ingredience
- 500 g špagety
- 1 malé dýně Hokkaido
- 3 stroužky česneku
- 200 ml Cream
- 2 Tablespoon olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvě nastrouhaný parmazán
- Několik čerstvých lístků bazalky
Nejnovější letáky
Postup
Při přípravě receptu na dýňové špagety dýni důkladně omyjte, rozpulte, zbavte semen a nakrájejte na malé kostičky. Nemějte obavy, dýni hokaido nemusíte zbavovat slupky. Během vaření změkne a je velmi chutná.
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a na středním plameni na něm osmažte dýni. Přidejte nadrobno nakrájený česnek. Vždy dobře promíchejte, aby se česnek nepřipálil. Asi po 10 minutách by měla být dýně měkká a mírně zkaramelizovaná.
Mezitím uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu. Doporučuji vařit těstoviny al dente, aby byly stále na skus.
Do dýňové pánve přidejte smetanu, osolte a opepřete a na mírném ohni vařte, dokud nevznikne krémová omáčka.
Do dýňové omáčky přidejte okapané špagety a dobře promíchejte, aby byly všechny špagety pokryty omáčkou. V této fázi se chuť dýňové omáčky do špaget opravdu rozplyne.
Dýňové špagety ihned podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem a několika lístky čerstvé bazalky. Dobrou chuť!
Osobní tip: Tento recept můžete obměnit posypáním praženými slunečnicovými nebo dýňovými semínky. Dodá to pokrmu příjemnou strukturu a zlepší chuť.