INZERCE

Zdroj: Pixabay: LAWJR

Prime Rib

Šťavnatý, měkký, lahodný a snadno připravitelný prime rib, který uspokojí chuťové pohárky všech! Tento tradiční pokrm, podávaný s pečenou zeleninou a omáčkou z červeného vína, je ideální pro slavnostní večeře nebo jako útulné rodinné jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Roštěnka

  • 3 kg Roštěnka na kosti Přidáno do
  • 2 polévková lžíce Košer sůl Přidáno do
  • 2 lžíce černý pepř Přidáno do

Pečená zelenina

  • 500 g mrkev Přidáno do
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 3 polévková lžíce olivový olej Přidáno do

Omáčka z červeného vína

  • 1 láhev červené víno Přidáno do
  • 2 polévková lžíce máslo Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Mouka Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 220 stupňů C.

2. Krok

Osolte roštěnou solí a pepřem.

3. Krok

Vložte roštěnku do pekáče, kostmi dolů.

4. Krok

Pečte na 220 stupňů C po dobu 20 minut.

5. Krok

Snižte teplotu na 120 stupňů C a pokračujte v pečení po dobu 2 hodin.

6. Krok

Zatímco se peče prime rib, připravte zeleninu.

7. Krok

Mrkev a brambory omyjte v olivovém oleji, osolte a opepřete a pečte v troubě asi 45 minut.

8. Krok

Pro červenou vínovou omáčku, rozpusťte máslo v kastrolu, přidejte mouku a míchejte, dokud se nevytvoří těsto.

9. Krok

Pomalu přidávejte červené víno do těsta, neustále míchejte, dokud se směs nezhustí.

10. Krok

Krájejte roštěnku, podávejte se zeleninou a polejte omáčkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2769 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1363 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty