Zdroj: FomaA for Adobe Stock
Předkrm z marockého kuřecího masa
Pastilla je marocký předkrm, který si vychutnáváme o svátcích, na svatbách a při zvláštních příležitostech. Kuřecí pastilla je směs sladkých a slaných chutí s křupavou vrstvou filo těsta na povrchu, která při jídle křupe! Příprava kuřecí pastilly je časově náročnější, ale chuťově se vydařila!
Ingredience
Pro kuře:
- 500 g Kuřecí stehna nebo prsa
- 1 jemné Nakrájená cibule
- 2 nakrájené stroužky česneku
- šťáva z jednoho citronu
- 2 Lžíce olivový olej
- 1 Čajová lžička Kurkuma
- čajová lžička zázvoru
- 1 Štipka sůl
- mletý černý pepř
Pro náplň:
- 4 Vejce
- 150 g Mleté mandle
- 100 g moučkový cukr
- 1 Čajová lžička skořice
- 1 Čajová lžička Kardamon
Na těsto:
- 8 Listy Těsto Filo
- 50 g máslo
- 50 g moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí pastillu připravíte tak, že nejprve vložíte kuřecí maso na pánev s olivovým olejem, cibulí, česnekem, citronovou šťávou a kořením. Vařte na mírném ohni přibližně 30 minut.
Zatímco se kuře vaří, opražte mandle na pánvi na středním plameni dozlatova. Nádivka tak získá další chuť.
Když je kuře upečené, vyjměte ho z pánve, nechte vychladnout a poté ho naklepejte nebo natrhejte a dejte stranou. Tekutinu si ponechte v pánvi.
Vejce šlehejte ve zbývající tekutině, dokud se neuvaří. Rozdrobte je a přidejte ke kuřecí směsi.
Nyní do směsi přidejte pražené mandle, moučkový cukr a koření a dobře promíchejte.
Jeden plát těsta filo potřete máslem a rozetřete na něj vrstvu kuřecího masa, mandlí a vajec. Přikryjte druhým vymaštěným plátem filo těsta a přehněte boky, aby vznikl balíček. Potřete zbylým máslem.
Předehřejte troubu na 180 °C a pečte pastillu 30 minut dozlatova a dokřupava.
Před podáváním vyjměte kuřecí pastillu z trouby a posypte ji moučkovým cukrem.