INZERCE
Pravý maďarský perkelt
Maďarský perkelt recept je typické maďarské jídlo, které je v České republice velmi oblíbené. Je to pokrm s charakteristickou chutí, která je dána především použitím papriky a dalších koření.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hovězího masa (ideálně krkovice)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 2 Lžíce sádla nebo oleje
- 2 Lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíci hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete. Na sádle nebo oleji ho opečte do zlatova.
2. Krok
Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Poté přidejte papriku, rajčata nakrájená na kostičky a vše smíchejte.
3. Krok
Přisypte sladkou papriku a kmín, promíchejte a chvíli restujte.
4. Krok
Přidejte mouku, promíchejte a zalejte vývarem. Vše nechte dusit na mírném ohni asi hodinu a půl, dokud maso nezměkne.
5. Krok
Perkelt podávejte s knedlíkem nebo chlebem.