INZERCE

Zdroj: kabVisio for Getty Images

Pórková polévka s mletým masem - Comfort Food

Tuto pórkovou polévku s mletým masem jsem dělala nesčetněkrát, protože je v mé rodině velmi oblíbená. Je úžasně aromatická, vydatná a hřejivá - jako stvořená pro chladné dny. Výborně ale chutná i v přechodném období nebo v trochu chladnějších jarních dnech.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g pórek Přidáno do
  • 500 g Směs mletého masa Přidáno do
  • 1 střední velikost Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 l hovězí vývar Přidáno do
  • 200 ml Cream Přidáno do
  • 1 Tablespoon olej Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • červená paprika Přidáno do
  • Muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Recept na pórkovou polévku s mletým masem připravíte tak, že začnete mletým masem. Ve velké pánvi rozehřejte olej a přidejte mleté maso. Mám rád, když je maso pěkně křehké a hnědé, takže ho vždy smažím poměrně dlouho. Nezapomeňte ho dochutit solí, pepřem a paprikou.

2. Krok

Zatímco se maso opéká, nakrájejte cibuli a česnek a přidejte je k masu. I zde platí: nespěchejte. Cibule a česnek by měly být pěkně dozlatova, což polévce dodá ještě více chuti.

3. Krok

Nyní se dostáváme k pórku. Nakrájejte ho na tenká kolečka a důkladně omyjte. Já vždycky vkládám kolečka pórku do mísy se studenou vodou a pak s nimi trochu vířím. Tím se opláchne písek, který je často ještě ukrytý ve vrstvách pórku.

4. Krok

K masu a cibuli na pánvi přidejte pórek a vše společně restujte, dokud pórek nezměkne. Zde je nutná trpělivost: pórek nechte dusit opravdu dlouho, měl by se téměř rozpadat. Díky tomu bude polévka později obzvlášť krémová.

5. Krok

Nyní přichází na řadu akcie. Nalijte ho do hrnce a nechte polévku vařit alespoň 20 minut. Občas polévku ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Nezapomeňte, že vývar obsahuje také sůl, proto buďte opatrní s přidáváním soli navíc.

6. Krok

Nakonec do pórkové polévky s mletým masem přidejte smetanu. Vždy používám plnotučnou verzi, protože polévce dodá skvělou krémovitost. Můžete ale samozřejmě zvolit i verzi s nižším obsahem tuku. Polévku opět krátce přiveďte k varu a poté ji naposledy ochuťte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty