INZERCE

Pórková polévka s bramborem

Tato francouzská klasika, krémová bramborová polévka s pórkem, je rychlá a snadná.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 3 Lžíce máslo Přidáno do
  • 4 velké pórky Přidáno do
  • a pouze bílé světle zelené části Přidáno do
  • 5 nahrubo nakrájené asi šálků Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • a oloupané rozmačkané Přidáno do
  • 2 libry brambor Přidáno do
  • a oloupané nahrubo nakrájené na půlcentimetrové kousky Přidáno do
  • 7 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru Přidáno do
  • 2 dopisy bobkový list Přidáno do
  • 3 twigs of thyme v1 Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • lžičky mletého černého pepře Přidáno do
  • 1 šálek husté smetany Přidáno do
  • Drobně nasekaná pažitka k podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Ve velkém hrnci na polévku rozpusťte máslo na mírném ohni. Přidejte pórek a česnek a za pravidelného míchání vařte, dokud nezměkne a nezvadne, asi 10 minut. Podle potřeby upravte teplotu, aby nezhnědl.

2. Krok

Do hrnce přidejte brambory, vývar, bobkové listy, tymián, sůl a pepř a přiveďte k varu. Přikryjte a snižte teplotu na minimum. Vařte 15 minut, nebo dokud brambory nejsou velmi měkké.

3. Krok

Vylovte snítku tymiánu a bobkové listy a poté polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. (Případně můžete polévku rozmixovat po částech běžným mixérem, viz poznámka).

4. Krok

Přidejte hustou smetanu a přiveďte k varu. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Pokud je polévka příliš

5. Krok

řídká, povařte ji do zhoustnutí.

6. Krok

Pokud je příliš hustá, přidejte vodu nebo vývar, aby se zředila. V případě potřeby ozdobte čerstvými bylinkami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty