Zdroj: Pixabay : kalhh
Polévka z mletého masa "Chilli Con Carne"
Vydatná a pikantní polévka, ideální pro příjemné jídlo v chladném počasí. Tato polévka je v naší rodině klasikou. Z receptu je jí hodně - takže se připravte na lahodné zbytky nebo jídlo do mrazáku, je protažená zeleninou a kořením, takže si můžete vychutnat všechny chutě mexické kuchyně.
Ingredience
- 500 g mleté maso
- 2 Plechovky červené fazole
- 1 Může Nakrájená rajčata
- 1 Cibule
- 1 červená paprika
- 2 nakrájené stroužky česneku
- 2 KL rajčatové pyré
- 2 KL kmín
- 1 KL Paprikový prášek
- 1 KL oregano
- sůl a pepř
- 1 KL olivový olej
- 1 l Vývar
- 1 chilli (nepovinné, pro zvýraznění chuti)
- Na ozdobu: strouhaný sýr, zakysaná smetana, nasekaný koriandr.
Nejnovější letáky
Postup
1. Při přípravě chilli con carne nejprve nakrájejte cibuli, papriku a česnek. Zjistil jsem, že menší kousky jsou lepší, protože se vsáknou do polévky a uvolní chuť.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Pak přidejte mleté maso a opečte ho. Nespěchejte, dejte si na pořádné opečení masa čas, přinese mu to skvělou chuť.
Nyní přidejte cibuli, papriku, česnek a případně nasekanou chilli papričku. Smažte několik minut, dokud vše nezměkne.
Nyní přidejte koření (kmín, papriku, oregano, sůl a pepř), rajčatový protlak a nakrájená rajčata. Vše dobře promíchejte a krátce povařte.
Nyní propláchněte fazole a přidejte je do pánve spolu s vývarem. Vše zahřejte a vařte přibližně 20 minut.
Nakonec chilli con carne ochutnejte a případně dochuťte. Poté podávejte v miskách ozdobené strouhaným sýrem, zakysanou smetanou a nasekaným koriandrem.