INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Polévka z hlívy ústřičné se smetanou
Recept na vynikající polévku z ústřicového hřibu se smetanou.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 500 g hliva
- 2 ks cibule
- 4 stroužky Česnek
- 1 l zeleninový vývar
- 100 ml Smotaná na vaření
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a černý pepř
- Petrželová nať na ozdobu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Hlivu očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
2. Krok
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm opečeme cibuli s česnekem.
3. Krok
Pak přidáme na pánev hlivu. Oslate, opepřete podle chuti a dusťte 10-15 minut.
4. Krok
Poté přilijeme zeleninový vývar a vaříme dalších 20-30 minut.
5. Krok
Asi 10 minut před koncem vaření přilijeme do polévky smetanu.
6. Krok
Pokud chcete hladší konzistenci polévky, můžete ji rozmixovat ponorným mixérem.
7. Krok
Před podáváním ozdobte polévku petrželovou natí.