INZERCE

Zdroj: pundapanda Canva

Polévka z cizrny s smetanou a špenátem

Tato bohatě ochucená, krémová polévka z cizrny je opravdu výjimečný pokrm. Kombinace smetany a špenátu je ideální volbou pro chladný zimní den nebo pro průměrný všední den.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g cizrna Přidáno do
  • 1 ks Cibule Přidáno do
  • 2 gerezd česnek Přidáno do
  • 300 g Špenát Přidáno do
  • 250 ml Tučná smetana Přidáno do
  • 1 čajová lžička Kurkuma Přidáno do
  • 12 čajová lžička paprika Přidáno do
  • 1 ks Sušené chilli Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 500 ml voda Přidáno do
  • 2 polévková lžíce olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Cizrnu namočíme předchozí večer.

2. Krok

Cibuli a česnek nasekáme na drobno.

3. Krok

Olivový olej zahřejeme v large hrnci, přidáme cibuli a česnek, a pak je sauté, dokud není sklo.

4. Krok

Přidáme cizrnu, kurkumu, červenou papriku a chilli, a pak to promícháme.

5. Krok

Naplníme vodou a poté solíme.

6. Krok

Vaříme polévku na středním ohni, dokud cizrna nezměkne.

7. Krok

Přidáme špenát, promícháme a vaříme dalších 5 minut.

8. Krok

Nakonec přidáme smetanu, promícháme a vaříme další 1-2 minuty.

9. Krok

Před podáváním zkontrolujeme chutě a případně dochutíme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty