INZERCE

Zdroj: pundapanda Canva

Polévka z cizrny s smetanou a špenátem

Tato bohatě ochucená, krémová polévka z cizrny je opravdu výjimečný pokrm. Kombinace smetany a špenátu je ideální volbou pro chladný zimní den nebo pro průměrný všední den.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g cizrna Přidáno do
  • 1 ks Cibule Přidáno do
  • 2 gerezd česnek Přidáno do
  • 300 g Špenát Přidáno do
  • 250 ml Tučná smetana Přidáno do
  • 1 čajová lžička Kurkuma Přidáno do
  • 12 čajová lžička paprika Přidáno do
  • 1 ks Sušené chilli Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 500 ml voda Přidáno do
  • 2 polévková lžíce olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Cizrnu namočíme předchozí večer.

2. Krok

Cibuli a česnek nasekáme na drobno.

3. Krok

Olivový olej zahřejeme v large hrnci, přidáme cibuli a česnek, a pak je sauté, dokud není sklo.

4. Krok

Přidáme cizrnu, kurkumu, červenou papriku a chilli, a pak to promícháme.

5. Krok

Naplníme vodou a poté solíme.

6. Krok

Vaříme polévku na středním ohni, dokud cizrna nezměkne.

7. Krok

Přidáme špenát, promícháme a vaříme dalších 5 minut.

8. Krok

Nakonec přidáme smetanu, promícháme a vaříme další 1-2 minuty.

9. Krok

Před podáváním zkontrolujeme chutě a případně dochutíme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty