Polévka z Čerstvých Rajčat
Rajská polévka z čerstvých rajčat je lahodné a zdravé jídlo, ideální pro letní dny, kdy máme k dispozici čerstvá rajčata přímo z tržnice nebo z vlastní zahrádky. Je lehká na trávení a hodí se jak na oběd, tak na večeři.
Ingredience
- 6 velké rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- 1 l vody nebo zeleninového vývaru
- 2 Lžíce čerstvého bazalku
- 2 Lžíce smetany na vaření
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata opereme, odstraníme stopky a překrojíme je na poloviny. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
Na hluboké pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem, dokud nezhouzlá.
Přidáme rajčata, cukr, sůl a pepř, zamícháme a dusíme 5 minut. Poté přidáme vodu nebo vývar a vaříme dalších 20 minut.
Po 20 minutách vaření rajčata rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Přidáme nasekaný bazalku a smetanu, promícháme a necháme prohřát.
Polévku dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Podáváme s kouskem čerstvého pečiva. Rajčatová polévka z čerstvých rajčat je na světě!