Zdroj: lulia Cozlenco from Getty Images
Poleva z čokolády na cukroví
Ráda bych se s vámi podělila o recept na čokoládovou polevu na cukroví, který jsem vyzkoušela nejen na Vánoce, ale i při jiných příležitostech, jako jsou narozeniny nebo rodinné oslavy. Tento recept je velmi snadný a efektivní, a navíc výsledná poleva má velmi plnou čokoládovou chuť.
Ingredience
- 200 g čokolády na vaření
- 50 g masla
- 3 Lžíce smetany
- 1 lžička medu
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si připravte všechny ingredience. Doporučuji použít kvalitní čokoládu na vaření, která dá polevě chuť a křehkost.
Čokoládu na vaření nalámeme na menší kousky a dáme do vhodné nádoby. Zvolila jsem menší kastrol, který je ideální pro postupné roztápění čokolády.
K čokoládě přidáme máslo, smetanu a med.
Ingredience na mírném ohni pomalu rozehříváme a důkladně mícháme. Je důležité nezvyšovat teplotu, aby se čokoláda nespálila.
Jakmile je poleva hladká a bez hrudek, odpneme kastrol od ohně. Nechte polevu chvíli vychladnout před tím, než ji začnete aplikovat na cukroví.
Pokud se vám poleva zdá příliš hutná, můžete přidat trochu smetany. Pokud naopak chcete polevu hustější, přidejte trochu másla.