INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/vnsdKluBN4te3PP6vnig/455d61e1964962462f0aa3d9c0cacb.jpeg)
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=apDriQxOHPQ
Poctivá dršťková polévka
Klasická česká dršťková polévka je jedním z nejoblíbenějších a nejtradičnějších jídel v České republice. Je velmi chutná a rychlá na přípravu, takže by měl každý, kdo má rád tradiční českou kuchyni, tento recept vyzkoušet.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg hovězích drštěk
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1 Lžíce mouky
- 2 Lžíce máslo
- 1 litr vody
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na kostky a vložte do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a odstraňte pěnu.
2. Krok
Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Dusíme do měkka.
3. Krok
V másle rozpusťte mouku a vmíchejte do polévky. Vařte ještě asi 10 minut.
4. Krok
Osolte a opepřete podle chuti.