INZERCE
Zdroj: Getty Images
Plněné papriky v rajské omáčce
Tradiční česká klasika, která vám povzbudí chuťové buňky. Chutná opečená mletá směs obalená v měkké paprice a podávaná v bohaté rajské omáčce je skvělým jídlem pro celou rodinu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 velké papriky
- 500 g mletého mäsa
- 1 vajíčko
- 100 g Rýže
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 500 g rajčatového protlaku
- 1 Lžíce mouky
- 1 Lžíce cukru
- 1 lžička Hořčice
- 1 lžička octa
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Papriky vykrojíme horečkou a vyndáme semena.
2. Krok
Pro směs nakrájíme cibuli na kostičky a smícháme s mletým masem, rýží, vajíčkem, česnekem, solí a pepřem.
3. Krok
Papriky naplníme směsí a pokud zbyde, vytvarujeme kuličky.
4. Krok
Oblé knedlíčky a papriky opečeme na panvi z obou stran.
5. Krok
Na tuku, který zbyl od opečení, orestujeme mouku, přidáme rajčatový protlak, cukr, hořčici, ocet a vodu, mícháme.
6. Krok
Do rajské omáčky vložíme plněné papriky a knedlíčky a vaříme zhruba 15 minut.
7. Krok
Podáváme s rýží nebo chlebem.
8. Krok
Plněné papriky pečené v rajčatové omáčce jsou u konce!