Plněná paprika
Oběd, který máme všichni doma rádi
Ingredience
- 12 ks červená paprika
- 600 g mleté vepřové maso
- 200 g Rýže
- 1 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- sádlo
- sůl a pepř
Rajčatová omáčka
- 700 ml rajčatové pyré
- 1 pl krystalový cukr
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Plněnou papriku připravuji několika způsoby a toto je jeden z nich. Co se týče poměru masa a rýže, u mě je to poměr 3:1. Mleté maso smícháme s rýží. Cibuli nakrájíme nadrobno a do sklovitosti opražíme na vepřovém sádle. Jelikož syn cibuli nemá rád, já ji nepřidávám, ale k masu přidám jen sádlo, na kterém jsem cibuli orestovala. Dále přidám sůl a mleté černé pepře a všechno dobře promíchám, aby chutě přešly. Ideální by bylo nechat směs chvíli odstát. Jdeme plnit papriky. Ty jsme umyli a odstranili vnitřek. Plníme je asi do 3/4, jelikož rýže ve směsi nabobtná. Ukládáme je do hrnce vedle sebe tak, aby hezky stály. Papriky jsem v hrnci zalila domácím rajčatovým protlakem (7 dcl láhev) a dolaždila vodu tak, aby byly papriky přikryté (tekutina je asi 1 cm nad paprikami). K protlaku přidáme trochu soli, 1 stroužek česneku a 1 PL krystalového cukru. Varíme na mírném ohni asi 50 minut. Po uvaření můžeme omáčku trochu zahustit zaprážkou nebo necháme ji řidší podle toho, kdo má jak rád.