Zdroj: pixabay
Plněná paprika
Pro milovníky papriky volba rychlého oběda či večeře.
Ingredience
- 4 velké papriky libovolné barvy
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 Lžíce nakrájené cibule
- 1 šálek vařené rýže
- 1 lžička soli
- 1 stroužky česneku
- jemně nasekaný
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- šálek strouhaného sýra mozzarella
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na 150 °C.
Odřízněte tenký plátek z konce stonku každé papriky, abyste odstranili vrchní část papriky. Odstraňte semínka a blány; papriky opláchněte. V případě potřeby nařízněte tenký plátek ze spodní části každé papriky, aby stála rovně.
Do trouby nalijte tolik vody, aby byly papriky pokryty. Zahřejte ji k varu a přidejte papriky. Vařte asi 2 minuty; slijte vodu.
V pánvi vařte hovězí maso a cibuli na středním ohni 8 až 10 minut, občas promíchejte, dokud hovězí maso nezhnědne; slijte. Vmíchejte rýži, sůl, česnek a 1 šálek rajčatové omáčky; vařte, dokud není horká. Papriky naplňte hovězí směsí. Papriky postavte vzpřímeně do nevymaštěné skleněné zapékací misky.
Papriky přelijte zbývající rajčatovou omáčkou.
Pevně je přikryjte fólií. Pečte 10 minut. Odkryjte a pečte ještě asi 15 minut nebo dokud papriky nezměknou.
Posypte sýrem.