INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/T6bH-uq9NxByx7Sz_oC1/2563de8a616125713a87faf257ae89.jpeg)
Zdroj: FB: Homemade food
Plátky pečeného krkovice
Pečená krkovice je klasika domácí kuchyně, kterou zná a miluje každý. Vynikající na obědy a večeře, ale také na různé oslavy a setkání s rodinou nebo přáteli.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Maso
- 1 kg Vepřová krkovice
Marináda
- 2 stroužky česnek
- 2 čajové lžičky Sůl
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
- 2 pl olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C. Plec umyjte, osušte a nakrájejte na plátky o tloušťce cca 2 cm.
2. Krok
Česnek oloupeme a prohodíme přes lis. Přidáme sůl, koření a olej a promícháme marinádu.
3. Krok
Nakládejte maso připravenou marinádou, nechte působit 10 minut.
4. Krok
Po uplynutí času vložte maso do pekáče a pečte v troubě přibližně hodinu a půl. Během pečení maso několikrát potřete šťávou, aby nebylo suché.
5. Krok
Pečené plátky krkovice podávejte s přílohou podle vlastní chuti, například s pečenými brambory nebo čerstvým chlebem. Dobrou chuť!