INZERCE

Zdroj: FB: Pečeme s láskou

Pivní strudl

Rozhodla jsem se spojit lásku k pivu a k pečení a vznikl pivní strudl. Strudl je krásně nadýchaný, má jemnou chutí po pivu, která se skvěle snoubí s jablky a skořicí.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 80 g masla Přidáno do
  • 100 ml piva Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 4 ks jablka Přidáno do
  • lžíce skořice Přidáno do
  • Špetka muškátového oříšku Přidáno do
  • 2 Lžíce rumu Přidáno do
  • 1 ks vejce na potření Přidáno do
  • moučkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Začněme těstem. Mouku prosejte do mísy, přidejte máslo, pivo, cukr a špetku soli. Z mouky, másla, piva, cukru a soli vypracujte vláčné těsto. Toto těsto má tu výhodu, že se s ním dobře pracuje a nerozpadá se. Pak těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na hodinu do lednice odpočívat.

2. Krok

Mezitím si připravte náplň. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nastrouhejte je na hrubo. Pak je smíchejte se skořicí, muškátovým oříškem a rumem a nechte chvilku odstát, aby jablka pustila šťávu.

3. Krok

Těsto vyndejte z lednice, rozválejte ho na pomoučněném vále na plát o rozměrech zhruba 30x40 cm a poklaďte ho nastrouhanými jablky. Pak těsto pečlivě srolujte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Strudl potřete rozšlehaným vejcem a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte asi 35 minut, dokud nebude strudl zlatý.

4. Krok

Hotový strudl ještě horký posypte moučkovým cukrem. Hodí se k němu vychlazené pivo, které doplní jeho chutě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty