Zdroj: FB: Pečeme s láskou
Pivní strudl
Rozhodla jsem se spojit lásku k pivu a k pečení a vznikl pivní strudl. Strudl je krásně nadýchaný, má jemnou chutí po pivu, která se skvěle snoubí s jablky a skořicí.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 80 g masla
- 100 ml piva
- 50 g cukru
- sůl
- 4 ks jablka
- lžíce skořice
- Špetka muškátového oříšku
- 2 Lžíce rumu
- 1 ks vejce na potření
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Začněme těstem. Mouku prosejte do mísy, přidejte máslo, pivo, cukr a špetku soli. Z mouky, másla, piva, cukru a soli vypracujte vláčné těsto. Toto těsto má tu výhodu, že se s ním dobře pracuje a nerozpadá se. Pak těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na hodinu do lednice odpočívat.
Mezitím si připravte náplň. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nastrouhejte je na hrubo. Pak je smíchejte se skořicí, muškátovým oříškem a rumem a nechte chvilku odstát, aby jablka pustila šťávu.
Těsto vyndejte z lednice, rozválejte ho na pomoučněném vále na plát o rozměrech zhruba 30x40 cm a poklaďte ho nastrouhanými jablky. Pak těsto pečlivě srolujte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Strudl potřete rozšlehaným vejcem a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte asi 35 minut, dokud nebude strudl zlatý.
Hotový strudl ještě horký posypte moučkovým cukrem. Hodí se k němu vychlazené pivo, které doplní jeho chutě.