INZERCE
Piškotová roláda s jahodovým krémem

Piškotová roláda s jahodovým krémem

Jednoduchá piškotová roláda, která je hotová za 30 minut.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Nástroje

  • 5 vejce Přidáno do
  • 5 polévková lžíce mouka hladká speciální Přidáno do
  • cukr Přidáno do
  • 1 polévková lžíce olej Přidáno do
  • 1 polévková lžíce voda Přidáno do
  • 1 čl Vanilkové pasty Přidáno do
  • 1 citron (kůra) Přidáno do

Krém

  • 1 Jahodová plnění DR Oetker Přidáno do

Chuť

  • 80 ml šlehačkové smetany Přidáno do
  • 100 g hořké čokolády Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Oddělíme vejce na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do pěny s jednou plechovkou cukru a špetkou soli. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, citrónovou kůru, mouku a jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem, rovnoměrně ho roztíráme a pečeme při 180 °C, 15 minut. Po upečení necháme chvíli vychladnout a teplý roll ho.

2. Krok

Náplň připravíme podle návodu (já jsem změnila poměr a dala 300ml smetany+200g tvarohu). Krém namažeme na roládu a srolujeme.

3. Krok

Ganache připravíme tak, že zahřejeme šlehačku, přidáme čokoládu a vlijeme na roládu. Dáme na pár hodin vychladit.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1407 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty