INZERCE
Piškotová roláda s jahodovým krémem
Jednoduchá piškotová roláda, která je hotová za 30 minut.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Nástroje
- 5 vejce
- 5 polévková lžíce mouka hladká speciální
- cukr
- 1 polévková lžíce olej
- 1 polévková lžíce voda
- 1 čl Vanilkové pasty
- 1 citron (kůra)
Krém
- 1 Jahodová plnění DR Oetker
Chuť
- 80 ml šlehačkové smetany
- 100 g hořké čokolády
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Oddělíme vejce na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do pěny s jednou plechovkou cukru a špetkou soli. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, citrónovou kůru, mouku a jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem, rovnoměrně ho roztíráme a pečeme při 180 °C, 15 minut. Po upečení necháme chvíli vychladnout a teplý roll ho.
2. Krok
Náplň připravíme podle návodu (já jsem změnila poměr a dala 300ml smetany+200g tvarohu). Krém namažeme na roládu a srolujeme.
3. Krok
Ganache připravíme tak, že zahřejeme šlehačku, přidáme čokoládu a vlijeme na roládu. Dáme na pár hodin vychladit.