INZERCE
Pirohy Pohlreich
Pirohy Pohlreich jsou jedinečné kulinářské dílo, s dnešní recept nese jméno renomovaného českého kuchaře Martina Pohlreicha.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 hrnek vody
- pů čajové lžičky soli
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g bryndzy
- 100 g kysané smetany
- sůl
- pepř
- máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce, vodu a sůl. Vypracujeme tuhé těsto a necháme ho odpočinout asi 30 minut.
2. Krok
Oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě. Poté je rozmixujeme do hladka.
3. Krok
Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na másle dozlatova. Přidáme brambory, bryndzu a smetanu. Ochutíme solí a pepřem.
4. Krok
Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme je na placičky. Na každý placičku dáme lžičku bramborové směsi a zabalíme do pirožku.
5. Krok
Pirohy vaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
6. Krok
Pirohy můžeme podávat s nakrájenou cibulí nebo na kousek máslo.