Piccata
Kuřecí piccata je v italské kuchyni proslulé jídlo. Tento recept je autentický! Nenechte si ho ujít a naučte se ho připravit doma.
Ingredience
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 stroužky česnek
- 3 polévková lžíce máslo
- 3⁄4 šálek Pšeničná mouka
- 1⁄2 šálek bílé víno
- 1⁄2 šálek voda
- 1 polévková lžíce Petržel
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 polévková lžíce kapary
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsa osolte a opepřete podle chuti a obalte v pšeničné mouce, přičemž přebytečné kousky oklepejte. Odložte je na talíř nebo tác.
Zdroj: Youtube
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a po rozpálení na něm opečte kuře z každé strany dozlatova.
Zdroj: Youtube
Když jsou všechny porce kuřete opečené, vložte je do pánve a přidejte víno, nechte ho vařit, dokud se neodpaří, pak přidejte vodu, máslo a kapary a nechte vařit na mírném ohni, přičemž pánví pohybujte v kruzích po dně, aby se omáčka promíchala a emulgovala.
Zdroj: Youtube
Podávejte s těstovinami. Můžete je však podávat i se zelným salátem a rýží. Vychutnejte si.
Zdroj: Youtube