:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/e2bx2KZpQ6v8tGdU3ZMu/4db76a5096a76e59a168b8ba210615.png)
Zdroj: Pixabay
Pho polévka
Vietnamská polévka pho pochází z Vietnamu, kde je oblíbenou snídaní. Hlavními složkami jsou hovězí vývar, rýžové nudle, měkké hovězí maso a čerstvé bylinky. Příprava je časově náročnější, ale výsledek stojí za to.
Ingredience
- 1 kg hovězích kostí
- 500 g hovězího masa (zadní)
- 1 cibule
- 1 por
- 4 hřebíčky
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 Lžíce koriandrových semínek
- 1 skořice
- 4 l vody
- 200 g rýžových nudlí
- několik větviček koriandru
- 1 limetka
- 3 chilli papričky
- sójová omáčka, sůl
Nejnovější letáky
Postup
Kosti omyjte a dejte do velkého hrnce. Přidejte vodu a přiveďte k varu.
Jakmile voda začne vřít, kosti vyjměte a opláchněte pod studenou vodou, aby se zbavily nečistot.
Cibuli, pór a hovězí maso přidejte do hrnce s kostmi, znovu zalijte vodou a přiveďte k varu.
Do hrnce přidejte hřebíček, badyán, koriandr a skořici.
Nechte asi 3 hodiny na mírném ohni, dokud se maso nezačne rozpadat.
Mezitím si připravíme rýžové nudle podle návodu na balení.
Měkké maso vyjměme z vývaru, pokrájíme na plátky a vložíme zpět do polévky.
Hotovou polévku ochutnáme sójovou omáčkou a solí.
Do misky naskládáme nudle, přelijeme vývarem, přidáme koriandr, chilli papričky a šťávu z limetky. Polévka pho bo je hotová!