INZERCE
Pesto z medvědího česneku
Pesto z medvědího česneku s ořechy se připravuje z listů divokého česneku, které se u nás vyskytují zhruba od poloviny března do května, protože se musí sklízet před rozkvětem.
INZERCE
Ingredience
porce
5
- 120 g mědvědího česneku
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g parmazánu
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Pro přípravu pesta z medvědího česneku a vlašských ořechů omyjte listy česneku a osušte je kuchyňským papírem nebo utěrkou. Odstraňte asi 1-2 cm stonku, poté listy nahrubo nasekejte a vložte je do mixéru.
2. Krok
Přidejte vlašské ořechy, nasekaný parmazán a trochu extra panenského olivového oleje. Poté spusťte mixér a mixujte a přidávejte další extra panenský olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
3. Krok
Pesto z divokého česneku využijete na slané koláče nebo pizzu.